Zondag 7 april Lammetjesdag
23 March 2019

Bij de schaapskooi aan de Benderse 36 bij Ruinen wordt op zondag 7 april het feest van de jaarlijkse Lammetjesdag gevierd. Een blijde dag voor kinderen en volwassenen! Bij de kooi krijgen de jonge bezoekers een beschuit met muisjes om de geboorte van de lammeren te vieren.Het is elk jaar voor jong en oud een feest om de pasgeboren lammetjes te zien dartelen door de kooi. Dat zijn er dit jaar maar liefst 375. Kom ze bekijken en knuffelen tussen 11.00 en 15.00 uur.

Demonstraties schapendrijven

Om 12.00 en 13.30 uur geeft herder Michiel Poelenije bij de kooi twee demonstraties schapendrijven van elk een half uur. Op het binnenterrein staan koffie, thee en ranja klaar én…een grabbelton voor de kinderen.

Uitkijktoren

Tijdens de Lammetjesdag is het informatiecentrum open. Wie het allemaal eens op afstand wil
bekijken moet vooral de uitkijktoren bij de kooi eens bestijgen, die een geweldig mooi uitzicht geeft over de Benderse hei.

Neem contact met ons op